“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ






ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
ή
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ: ΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

Δεν μου πέφτει λόγος να κόψω την χαρά κανενός, πόσο μάλλον ενός λαού, όπως του δικού μας που κι αν πέρασε κι αν δεν περνάει τα πάνδεινα κι έχει ανάγκη να τονωθεί η ψυχολογία του και να ξεφύγει από την μιζέρια. Αρνούμαι όμως να μην παρατηρήσω πως εύκολα χανόμαστε στο ισιάδι γι αυτό καλό είναι πάντα να σκεφτόμαστε δύο φορές πριν αποφασίσουμε αν αυτό που βλέπουμε είναι αληθινό ή απλά είναι ότι θα θέλαμε να είναι. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν αυτή η νέα κυβέρνηση είναι όντως αριστερή στην ψυχή κι όχι μόνον στην επιφάνεια. Μονόδρομος αποδεικτικός ο λογιστικός έλεγχος του χρέους που ως πρόταση στη Βουλή την έφερε εξάλλου ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθουμε επιτέλους το πως δημιουργήθηκε τούτο, το πως το επωμιστήκαμε, το πώς φτάσαμε να χρωστάμε από τράπεζες σε κοινωνίες και φυσικά να δούμε το αν έχει η κυβέρνηση τα κότσια να αποδώσει ευθύνες , πολιτικά να εκμεταλλευτεί τα όσα στοιχεία προκύψουν προς όφελος μας και να ανοίξει το δρόμο και για τη δικαιοσύνη να δράσει. Όλα τα άλλα για εμένα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού, κάτι σαν το άρτος και θέαμα που μας είχε συνηθίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και αναφέρομαι σε αυτόν γιατί ενώ δεν ήταν ο πρώτος διδάξας και ίσως ούτε κι ο καλύτερος εν τούτοις είναι πολύ πρόσφατο ιστορικό μας παράδειγμα κι άνετα η κοντή (μίνι φούστα ώρες-ώρες θα λέγαμε κιόλας) μνήμη αυτού του λαού μπορεί με άνεση να το φτάσει. Κι επειδή η πρόταση σύστασης επιτροπής ελέγχου του χρέους είναι πολύ επίφοβο να καταλήξει σε παιχνιδάκι εντυπωσιασμού (από το 2011 την συζητάμε θαρρώ; ) οφείλουμε να απαιτήσουμε η κυρίαρχη επιτροπή να αποτελείται από έγκριτους οικονομολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού, στυγνούς επιστήμονες και μόνον. Το αν θα λειτουργήσουν παράλληλα με αυτήν κι άλλες βοηθητικές ομάδες από τον κόσμο κακό δεν είναι. Αλλά η επιτροπή οφείλει να συσταθεί στη βάση της πλήρους αποδοχής της φερεγγυότητας των μελών της σε επιστημονικό και ηθικό επίπεδο. Σαφώς και δεν είμαστε παιδιά και κατανοούμε το δύσκολο του εγχειρήματος λόγω της πολυπλοκότητας των στοιχείων αλλά και των θελήσεων που εμπλέκονται σε μία τέτοια κίνηση αλλά και σε μια μέρα δε χτίστηκαν οι Παρθενώνες αυτού του κόσμου.
ΛΣ.





Σχετική συζήτηση εδώ: 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205769968225696&set=a.1594765946321.2077928.1151117624&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα