“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Ανησυχούν…»




«Ανησυχούν…»

 «Προς το παρόν διατηρείται η πειθαρχία. Αλλά ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο κ. Τσίπρας και κάποιοι «Αιγινήτες» είναι «κρυφοί» σοσιαλδημοκράτες και οδηγούν το κόμμα προς το κέντρο και στην συνθηκολόγηση με το Βερολίνο».

Από άρθρο των Financial Times στο hit and run

Αυτό το «ανησυχούν» είναι όλα τα λεφτά! Δεν ξέρουν, δεν έχουν ιδέα, απλά ανησυχούν… Δεν βγήκαν με υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, δεν στηρίχτηκαν από τους εκλογείς που παλιότερα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, δεν συγκυβερνούν με κάτι σαν κοντά στα άκρα Δεξιά, δεν πρότειναν και νύχτα πέρασαν ως πρόεδρο έναν Δεξιό , δεν ξέχασαν σαν πήγαν στην Ευρώπη τα εμείς δεν εκβιαζόμαστε, δεν θυμούνται που κάποτε κάτι ψέλλιζαν περί λογιστικού ελέγχου του χρέους.
Κατά τα άλλα ανησυχούν μην τους βγει ο Τσίπρας σοσιαλδημοκράτης μιας που μέχρι τώρα είχαμε Αριστερή… κυβέρνηση.  Κυβέρνηση του βουνού και του… κάμπου, της ραχούλας και της ρεματιάς. Ότι να ΄ναι με τα αλόγιστα του αυτός ο κόσμος…  
Έτσι είναι η Αριστερά μάνα μου; Του ότι του κατεβεί του καθένα το ονοματίζει Αριστερά και καθάρισε; Και οι Αριστεροί το τρώνε; Το ότι την χρεωκοπία αυτής της κυβέρνησης θα την επωμιστεί μετά ολόκληρη (η αληθινή) Αριστερά δεν το συλλογίζονται; Αν ο Οδυσσέας δεν ξεπαστρέψει αυτόν τον ρεμπεσκέ τον Αντίνοο πρώτον και καλύτερον από όλους τους μνηστήρες,  όλο με τέτοια χαζά και μισά θα ασχολούμαστε και δεν θα προχωράμε στην ουσία των πραγμάτων που είναι η εκ βάθρων οικονομικοπολιτική και κοινωνική αναδιάρθρωση της κοινωνίας μας με όρους Ανθρώπου και μακριά από ανούσιες δεξιοαριστεροκεντρώες ταμπέλες. 
ΛΣ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα