“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι Ισλαμιστές του ISIS καταστρέφουν στην Μοσούλη τον πολιτισμό της Ανθρωπότητας .





Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΩΧΑΜΕΝΤ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. 0.48'

Οι Ισλαμιστές του ISIS καταστρέφουν στην Μοσούλη τον πολιτισμό της Ανθρωπότητας . Καταστρέφουν πολύτιμα στοιχεία της παρουσίας του ανθρώπου στη γη κι εμείς ανήμποροι παρακολουθούμε! 


Τα αγάλματα που καταστρέφονται στο βίντεο χρονολογούνται από την Ασσυριακή αυτοκρατορία η οποία γεννήθηκε στην περιοχή μεταξύ του 2500 π.Χ. και 612 π.Χ. με ακμή της τον 9ο, 8ο και 7ο αι. π.Χ. Μερικά από τα αγάλματα ήταν 3.000 ετών παλαιά.



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα  Independent, αυτό το μήνα η ομάδα «Ισλαμικό Κράτος» ξεκίνησε και το κάψιμο της ανεκτίμητης συλλογής σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων του μουσείου της Μοσούλης. Περισσότερα από 100.000 έγγραφα φέρονται να παραδόθηκαν στην φωτιά.  Η συλλογή του μουσείου είναι από τις αξιολογότερες στον κόσμο και περιλαμβάνει πλήθος έργων από την περίοδο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Αξίζουν της δημόσιας κατακραυγής, όχι μόνον οι θερμοκέφαλοι ισλαμιστές αλλά κι αυτοί που τους τροφοδοτούν με χρήμα και τους προσφέρουν προστασία για να τα κάνουν όλα αυτά.



Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει η δυνατότητα της εικονικής περιήγησης στο Μουσείο του Ιράκ. Όποιος δεν ξέρει τι πραγματικά καταστρέφουν οι τζιχαντιστές ας κάνει τον κόπο να το επισκεφθεί. Πολλοί από εμάς νομίζουν πως είναι κάτι πολύ μακρυνό μας που δεν μας αφορά. Ας κάνουμε τον κόπο να δούμε τι χάνεται και θα κατανοήσουμε πόσο "δικό μας" σπίτι καταπατείται. Θα το ξαναγράψω για ακόμη μια φορά κι ας ακουστεί μελό: εκεί μέσα υπάρχει το παρελθόν του Ανθρώπου. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να το πειράξει γατί παραχαράσσει το μέλλον του.
 
http://www.virtualmuseumiraq.cnr.it/homeENG.htm

ΛΣ 

πηγή πληροφόρησης: international business times  

και για να μην ξεχνάμε:

To 2001 οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν με δυναμίτιδα τον Βούδα της κοιλάδας Bamiyan. Τότε κανένας δεν αντέδρασε και σήμερα οι εξτρεμιστές του Ισλάμ καταστρέφουν μνημεία αιώνων στην Μοσούλη, μόνον και μόνον επειδή αποτελούν "είδωλα" γι αυτούς. Με τούτη την λογική μήπως αύριο να τους περιμέναμε και στον Παρθενώνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα