“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«Καταστρέψτε τα είδωλα!», Αιγύπτιος Τζιχαντιστής καλεί για την καταστροφή της Σφίγγας και των Πυραμίδων (Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ).



«Καταστρέψτε τα είδωλα!», Αιγύπτιος Τζιχαντιστής καλεί για την καταστροφή της Σφίγγας και των Πυραμίδων. 


Ο Murgan Salem al-Gohary που καλεί τους ομοϊδεάτες του σε δράση είναι ένας από του αρχηγούς του φανατικού Ισλάμ που έχει ήδη δύο προηγούμενες καταδίκες από το καθεστώς του Hosni Mubarak.
Υπήρξε μέλος της ομάδας των Taliban που κατέστρεψαν τα αγάλματα του Βούδα της κοιλάδας Bamiyan και τώρα απευθύνει την έκκληση ως μέλος της ομάδας Salafi.
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο ανά τους αιώνες.  Τα ίδια κλισέ πάντα. Ο Μωάμεθ δεν επικροτεί την λατρεία των ειδώλων. Αυτά (Σφίγγα και Πυραμίδες) είναι είδωλα. Άιντε στάχτη και μπούρμπερη.
Να συζητήσει κανείς σοβαρά με κάτι τόσο ακραίο ξέρει πως είναι χαμένο παιχνίδι από χέρι. Τι να του απαντήσει κάποιος και να το καταλάβει, ειδικά όταν πίσω από αυτές τις πρακτικές πάντα κρύβονται οικονομικά συμφέροντα κρατών που κατευθύνουν ανάλογα αυτές τις ομάδες; Ότι με τον τρόπο αυτό αυτοί καπηλεύονται τον Προφήτη τους και προβάλλουν μισητή εικόνα της θρησκείας τους προς τον έξω κόσμο; Ότι υπάρχει κάτι που λέγεται Ανεξιθρησκία; Ότι υπάρχει ο σεβασμός στην κουλτούρα και τον πολιτισμό των άλλων; Περσινά ξινά σταφύλια…
Μόνον ξεσκεπάζοντας τα αληθινά κίνητρα, ότι δηλαδή αυτές οι ομάδες έχουν έργο  να γίνονται οι πυροκροτητές των βομβών των επερχόμενων πολέμων και τα γελοία άλλοθι των επιτιθέμενων, υπάρχει κάποια ελπίδα. Όποτε συμφέρουν ενεργοποιούνται…. Όποτε δεν συμφέρουν κάνουν διακοπές και ξεπλένουν μαύρο χρήμα.
Α! και κάτι άλλο, για τους νοήμονες φίλους… 

Η συγκεκριμένη είδηση είναι του 2012  και την είδα εδώ: http://english.alarabiya.net/articles/2012/11/12/249092.html

Για το 2015 κυκλοφορεί αυτή η εκδοχή:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα