“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σκάσε ρε βλάκα! Διοριζόμαστε τώρα! (Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ).



Σκάσε ρε βλάκα! Διοριζόμαστε τώρα!



  
 Α! είναι εξαιρετική στιγμή αυτή του νεοέλληνα όταν περιμένει λόγω κομματικής νομιμοφροσύνης να πιάσει θεσούλα.  Τότε θυμάται όλα τα «μη μιλάς , μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς» που τραγούδησε παιδιόθεν κι εντεύθεν. 
 Πας να γράψεις για τα στραβά κι άδικα που βλέπεις και σε μαζεύουν με τα κουταλάκια από το «καπέλωμα». Σουτ! Δεν είναι ώρα για λόγια τώρα. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα μας πάρουν στο Δημόσιο. Πετάγονται και οι απαραίτητες κομματικές τσουκνίδες απ΄ ολόγυρα: Καλέ ναι! Μη μας χαλάς την μπουκαμβίλια!
   Άναρχες κραυγές του παραπάνω στυλ δείχνουν την απόγνωση αυτού που έχει μάθει να βολεύεται από τις πίσω πόρτες των κομμάτων. Θέλω να ελπίζω (όχι ότι το βλέπω κιόλας…) πως αυτά τα φαινόμενα η ίδια η κοινωνία θα τα εξαλείψει  σε αυτήν την μεταβατική φάση της αναγέννησης της.  Αρκεί ο καθένας μας να κατανοήσει πως έχει ευθύνη τεράστια στο ότι συλλογικά δημιουργούμε.
  Επιπλέον, φυσικά και ποσώς ενδιαφέρει τον κάθε σκεπτόμενο Έλληνα η…. «απαγόρευση» να ανοίγει το στοματάκι του και να περνάει γενεές  14 τον κάθε πολιτικό που βλέπει να παρεκτρέπεται. Σιγά μη στα στερνά βάλουμε και νταβατζήδες στους λογισμούς μας.  Ο Θεός το μυαλό μας το έδωσε για να λογιζόμαστε και δη ελεύθερα. Και η δημοκρατία μας έδωσε το δικαίωμα αυτούς τους λογισμούς να τους μοιραζόμαστε με τους συμπολίτες μας.
   Κατανοώ  την ανάγκη του κάθε ένα μας να εργαστεί και να βοηθήσει την οικογένεια του στους δύσκολους τούτους καιρούς.  Αρνούμαι όμως να κατανοήσω πως αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως τόσα χρόνια τώρα, χαμερπείς, ξεπουλώντας τις ψυχές μας στα μπορντέλα των Ναζί!
Λένα Σαββίδου
Η υπέροχη φωτογραφία είναι από το επετειακό των 25 χρόνων του Vanity Fair’s. Είναι από τις ημέρες μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας το 44.  Οι κυρίες στη φωτογραφία έχουν κατηγορηθεί για συνεργασία με τους Ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα