“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ).



ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ.


Από τον Άλεξ, στον Βαγγέλη ,σε χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα αλλά και από εκεί σε ενήλικες όπως η κυρία Εμμανουέλα Αγγουράκη που όλοι μας άθελα μας βιαιοπραγήσαμε επάνω της χωρίς να γνωρίζουμε το αληθινό της δράμα.

Προσωπικά είχα δει τα συνθήματα που την εξέβριζαν πριν χρόνια στη Θεσσαλονίκη και μη γνωρίζοντας καν πως είναι υπαρκτό πρόσωπο (μου ήταν αδύνατον να φανταστώ πως μπορεί κάποιο υπαρκτό πρόσωπο να το προσβάλλει κάποιος με τέτοιον τρόπο) τα είχα βρει ευφάνταστα και είχα σηκώσει και σχετική φωτογραφία στο εδώ προφίλ μου, αναπαράγοντας ουσιαστικά την ύβρη. Με το κοντό μυαλό μου για art project το χα σαν αυτά τα χαριτωμένα της αγαπητής κυρίας Γούλα.




Έκτοτε δεν έπεσε στην αντίληψη μου κάτι παραπάνω αλλά δυστυχώς ο εκφοβισμός σε αυτήν την γυναίκα δεν είχε σταματήσει μόνον στο συνθημα του ταράνδου. Στη δημοσιότητα με τον ίδιο χυδαιο τρόπο δώθηκαν βορά στα πλήθη και τα προσωπικά της στοιχεία.
Σήμερα έμαθα πως ο άνθρωπος που δημόσια ευχόταν "καλό ψόφο" στον νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη υπήρξε αυτός που διαπόμπευσε την κυρία Αγγουράκη με αυτόν τον χυδαίο τρόπο.
Πάντοτε με θαύμαζα για το μυαλό και την κρίση μου. Δυστυχώς όπως όλα τα εγωϊκά κατάλοιπα αποδείχθηκαν κι αυτά ανεπαρκέστατα στο πλησίασμα της αλήθειας. Λυπάμαι που γέλασα για έναν άνθρωπο που εκείνη την ώρα κάποια ανήθικη ψυχή ήθελε να εξευτελίσει και να πονέσει.
Τελικά ως άτομα (εγώ σίγουρα) και ως κοινωνία έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας...




7 σχόλια:

  1. ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ Μ' ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑΡΑΝΔΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ Μ' ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑΡΑΝΔΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ Μ' ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑΡΑΝΔΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγγραφα φωτιά για τον "βίο και τη πολιτεία" της Εμμανουέλας Αγγουράκη της δημοσιογράφου που είχε προκαλέσει πάταγο στη Θεσσαλονίκη [photos] tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/03/photos_54.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ Μ' ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑΡΑΝΔΟ !!!
    https://www.google.com/search?q=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B1+%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B5%CE%BB%CE%B1+&tbm=isch&ved=2ahUKEwisjPiA97P3AhUehv0HHReEDNMQ2-cCegQIABAA&oq=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B1+%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B5%CE%BB%CE%B1+&gs_lcp=CgNpbWcQDDoHCCMQ7wMQJzoECAAQAzoICAAQgAQQsQM6CwgAEIAEELEDEIMBOgoIIxDvAxDqAhAnOggIABCxAxCDAToFCAAQgARQuhVYzIABYPOTAWgBcAB4AIABggGIAbcPkgEEMTcuNJgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nsAEKwAEB&sclient=img&ei=1gxpYqzJBp6M9u8Pl4iymA0&bih=771&biw=1167&client=firefox-b-d

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα