“Πατρίδα είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων…”

Σε μας που στο αίμα μας τρέχει αίμα προσφυγιάς οι μνήμες εκείνων των χρόνων φαντάζουν "αλλοιώτικες" στους πολλούς.

.

.

Μέσα στην ψυχή μας κρατάμε δυο πατρίδες. Εκείνην που μας άντρωσε κι εκείνην που δε γνωρίσαμε ποτέ μα που είναι τόσο οικεία όσο το γλυκοφίλημα της μάνας μας, λίγο πριν την καληνύχτα.

Μεγαλώνοντας αν ποτέ παλέψουμε να τις ξεχωρίσουμε, μένουμε μισοί άνθρωποι.

Η δική μας Μικρή Πατρίδα είναι το συνοθύλευμα του παιδικού μας μυαλού κι όσα έφερε ο χρόνος κι ο τόπος κι εναπόθεσε στην ψυχή μας...

Λένα Σαββίδου

.

.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΑΨΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΤΑΦΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ... (Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ).



ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΑΨΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΤΑΦΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ...


   Στο μέτρο των πενιχρών δυνατοτήτων μου και πρωτίστως ως μητέρα θεωρώ επιβεβλημένο να μην αφήσω αληθινά άταφο το πτώμα του νεαρού Βασίλη Γιακουμάκη, καλύπτοντας με αδιαφορία και υποκρισία το οφθαλμοφανές. Οφείλει η κοινωνία μας δικαιοσύνη στην ψυχούλα του. ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ μπορούμε αληθινά να κηδέψουμε αυτό το παιδί ή να το αφήσουμε βορά στα αγρίμια.


   Προτρέπω λοιπόν όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους να θυμηθούν την υπόθεση Παγκρατίδη, να διαθέσουν λίγα λεπτά και να την συνδέσουν με το επί 40 και βάλε ημέρες άταφο πτώμα του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Στην υπόθεση Παγκρατίδη ένας δύσμοιρος, από κάθε άποψη, άνθρωπος θανατώθηκε για να μπορέσει να σώσει κάποιος άλλος το τομάρι του χρησιμοποιώντας το χρήμα και την πολιτική του δύναμη. Στην περίπτωση του Βαγγέλη ούτε καν γύρω από τη σχολή έψαξε η αστυνομία. Αν δεν ήταν το ζευγάρι των νεαρών που ήθελαν λίγο χρόνο δικό τους ακόμη δεν θα είχε βρεθεί το πτώμα του Βαγγέλη με ότι θετικό αυτό προσφέρει σε όσους δεν ήθελαν να βρεθεί. Πάλι το χρήμα και η πολιτική δύναμη ομοιάζει παρούσα γιατί η Ελληνική Αστυνομία ΔΕΝ είναι ανίκανη. Όταν την αφήνουν ελεύθερη να δράσει πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα. 


  
 Η κυρία Ακρίτα Έλενα πριν λίγες εβδομάδες με δημόσια επιστολή της έθεσε το θέμα της πολιτικής συγκάλυψης. Δεν υπήρξε Έλληνας που δεν διάβασε την επιστολή της, όπως και δεν υπήρξε Έλληνας να δει πέρα των μπλα μπλα μπλα αληθινές κινήσεις απόδοσης ευθυνών. Αν το αφήσουμε κι αυτό να περάσει έτσι, αύριο θα βρει το κακό τα δικά μας παιδιά. Οφείλουμε στην ψυχούλα του να απαιτήσουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 

Έτσι θάβει αληθινά μια έντιμη κοινωνία τους νεκρούς της.

Σχετική συζήτηση εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο κλεινόν άστυ.

Ακούσματα Πατρίδας.

Παραδοσιακά και διαφορετικά ακούσματα από την Μικρή μου Πατρίδα

Μικρή πατρίδα

Μικρή πατρίδα